Ontwerp duurzaam woonhuis- studio bloeii - architect Epe

Duurzaam woonhuis

 nieuwbouw • architectuur  • circulair • van ontwerp tot oplevering

Dit archetypische woonhuis vormt het einde van een grootschalige nieuwbouw inpassing in een oude wijk. De gebruikte materialen en detaillering zijn ingetogen maar tijdloos en duurzaam. Hierdoor vormt het een schakel tussen oud en nieuw.
De schoorsteen zorgt voor het beeldbepalende karakter van deze woning. Deze wordt echter niet gebruikt als schoorsteen maar als een douche, waardoor de bewoners straks onder de sterrenhemel kunnen douchen.

In samenwerking met studio Anberg

Duurzaamheid en circulariteit zijn belangrijk bij deze woning. De wanden worden opgebouwd met massieve KLB bouwblokken, deze bestaan uit lichtbeton met minerale wol. Deze worden gestapeld aangebracht en zijn, in theorie, herbruikbaar. De begane grondvloer wordt op glasschuim granulaat aangebracht. Dit granulaat bestaat uit 100% gerecycleerd glas en kan onbeperkt hergebruikt worden. De daken worden geïsoleerd met houtvezelisolatie. Dit is een natuurproduct dat wordt gemaakt uit de reststroom van houtzagerijen, via een verviltingsproces wordt dit omgezet in een isolatiemateriaal. Alle gebruikte materialen hebben een hoge isolatiewaarde. Dit aangevuld met een luchtwarmtepomp en zonnepanelen zorgt ervoor dat deze woning bijna energieneutraal is.